Onder de oppervlakte ligt de schat

Een korte schets: het Energieke Ondernemer seminar, tweede keer ever, afgelopen vrijdag. 10 deelnemers, een team van 6, leuke locatie, mooi weer, verbeterd programma.
Tot zover de kale feiten…

plaatje dreams don't work unless you doÁchter de feiten gaat een wereld van ontdekkingen en lessen schuil waarmee ik voorlopig weer vooruit kan.

Ter inspiratie voor díe ondernemers die met hart en ziel met hun business bezig zijn en meer energie, meer succes en een betere balans in hun drukke ondernemersleven willen creëren, zet ik graag een paar van die lessen op een rijtje.

Actie = resultaat (in wat voor vorm dan ook)
Ik besefte me dat ik iets gecreëerd heb, ik heb een seminarprogramma ontwikkeld en nu voor de tweede keer in de wereld gezet. Een programma met een begin en een eind. Met stukjes lezing en oefeningen. Met muziek die het ondersteunt, hand-outs voor de deelnemers en een aanbieding voor vervolgtrainingen. En het is goed. Ja, het kan altijd beter en de ideeën daarover tollen me door het hoofd. Maar er staat iets waar ik op kan vertrouwen.

Zes maanden geleden was er niets, nu is er het Energieke Ondernemer seminar.
En dat 20150612 - De Energiek Ondernemer Seminar - 065voor iemand die van zichzelf gelooft dat ze niet zo’n creator is. Die met plezier anderen helpt om hun ideeën in de wereld te zetten, maar haar eigen ideeën… mwah… En dus toch. Ik ben zó trots op mezelf!

Dat het zover is gekomen komt door de mantra…

Geef nooit op
In de afgelopen maanden heb ik regelmatig overwogen om het bijltje er bij neer te gooien. Want de aanmeldingen voor het seminar bleven achterwege. Er kwamen niet zoveel reacties van mensen bij mijn blogs. Op Facebook was de interactie minder dan ik hoopte. En dus steeds weer die vraagtekens: bied ik wat mensen willen? Komt mijn boodschap over? Wat kan ik doen om die mensen te bereiken die nodig hebben wat ik ze kan geven?
En toch voelde ik me tegelijkertijd een soort pitbull, je weet wel, zo’n hond die niet loslaat… Ik liet niet los, omdat ik vertrouwen had in mijn intentie. Misschien was dat wel het enige waar ik vertrouwen in had, en dat bleek genoeg basis om op te bouwen.

20150612 - De Energiek Ondernemer Seminar - 018En dus waren er minder deelnemers dan ik had gewild… en het was precies goed! Want de betrokkenheid van de deelnemers was top, de openheid prachtig en de energie was positief en happy. Precies zoals ik het graag wil.

Ik had het allemaal niet zo kunnen bedenken, want…

Helderheid ontstaat wanneer je actie onderneemt
En hoe! Terwijl het seminar zich ontvouwde, dienden zich allemaal ideeën aan hoe ik het voor een volgende keer nog beter kan maken. Hoe ik die ene oefening nog duidelijker kan uitleggen. Dat ik de laatste sessie nog een keer opnieuw onder de loep wil nemen, want de volgorde kan wellicht beter.
Mijn team zat tijdens de dag ook aantekeningen te maken, over wat ze top vonden en over ideeën hoe het anders kan. De deelnemers hebben een feedbackformulier ingevuld en hun mening gegeven. Oftewel: ik heb aanknopingspunten gekregen om het volgende seminar ‘new & improved’ te maken!

Als ik er alleen maar over was blijven nadenken, had ik die helderheid niet gekregen. Dan was het bij gissen gebleven. En dan had ik nooit kunnen bedenken dat…

Dankbaarheid is alles
Ik ben uit de grond van mijn hart zó dankbaar voor wat me gegeven wordt sinds ik deze reis ben begonnen. Mijn man steunt me door dik en dun en helpt me door praktische dingetjes te regelen, de fotograaf te zijn tijdens het seminar en me voortdurend aan te moedigen. Mijn vrienden Anja, Ron, Anastasia, Ingrid en Sandra zijn er voor me in het seminar, als baken in de storm, en helpen me met alles wat er moet gebeuren, steeds weer de vraag stellend: “Wat kan ik nog meer voor je doen?”.
Mijn coach en master mind collega’s helpen me met hun kritische vragen en een aai over mijn bol.

plaatje namasteDeelnemers zijn betrokken en positief en een aantal van hen neemt de sprong om verder te gaan met de vervolgtrainingen.
De locatie is precies goed: leuke zaal, vriendelijke mensen, het terras zat heerlijk en de 24/7 beschikbare koffie smaakte uitstekend.
De zon schijnt, de vogeltjes fluiten (mooie achtergrond bij de visualisaties) en alles is goed.

Er is zó veel om dankbaar voor te zijn. En die dankbaarheid is ook meteen weer de aanleiding om het nog weer een keer te willen doen. Dus eind augustus is er weer een Energieke Ondernemer seminar!
Voor al die ondernemers die meer energie, meer succes en een betere balans willen in hun drukke ondernemersleven. Je bent welkom!

En dan nu jij!

Wat is jouw gewoonte, tip of mantra die jou helpt om door te gaan in moeilijke tijden?

Deel jouw gewoontes, tips of mantra’s in het commentaarveld hieronder, zodat we elkaar kunnen inspireren!


Wil jij leren hoe je productief en energiek aan JOUW business werkt?
Meld je dan aan voor het Energieke Ondernemer seminar van 28 augustus a.s.
hét event voor ondernemers die meer energie, succes en balans
willen creëren in hun business én daarbuiten!

Je betaalt slechts 39 euro (in plaats van de normale prijs van 289 euro).
Meld je hier aan!

Laat een comment achter in het commentaarveld hieronder!

Ik kijk ernaar uit hier van je te lezen en je te ontmoeten in het seminar!

Met een hartelijke groet, Rani Goederee

Deel deze pagina

10 reacties

 1. Japke Englebert op 17 juni 2015 om 11:01

  Hoi Rani,
  Top dat je zo dankbaar bent. Voor mij is dat het belangrijkste, dankbaarheid voor wat er is en wat er op mijn pad komt. Verder doelgerichtheid en zelfdiscipline zijn de mantra’s die ik nu gebruik. Toi Toi Toi met alles wat je doet.
  Harte groet, Japke  • Rani Goederee op 17 juni 2015 om 11:21

   Hai Japke, dank je wel voor je comment en ook voor de motiverende tekst die je me stuurde. Hij is goed aangekomen, vooral “Do not stop now. Whatever you do, do not stop now.” Dankjewel! 2. Elske van de Fliert op 17 juni 2015 om 12:21

  “Er is geen andere optie, dit is het enige dat ik wil.” dat is voor mij wel een belangrijke. Want ik ben ooit begonnen met ondernemen met de gedachte: ik kan altijd weer op zoek naar een baan. En nu denk ik dan: Maar dat wil ik helemaal niet!!! Een baan. Bah. Dus ja, dan moet ik wel door 🙂 3. Sanne Vos op 17 juni 2015 om 13:19

  Goed bezig Rani! Het duurt effe, maar dan heb je ook wat! xS 4. Saskia Steur op 18 juni 2015 om 12:55

  O, o, o, wat herken ik veel dingen in jouw verhaal. Ik laat mijn details even achterwege 😉

  Mijn mantra is “ik ga door omdat ik het mezelf heb toegezegd”.

  Met andere woorden, ik heb geluisterd naar mensen als Churchill die zeggen “never, never, never give up”. En uiteindelijk heb ik niet voor niets besloten om iets te doen, dus het werkt voor mij altijd prima om door te zetten precies omdat ik zelf die beslissing heb gemaakt, en beloftes aan mezelf kom ik het liefste altijd na. 5. Merijn Kegel op 18 juni 2015 om 20:55

  Blijf in de rij en natuurlijk “failing forward”.
  Samengevat: never never never EVER give up!
  En zorg voor een compelling why, zoals een nieuwe datum :-))
  Top gedaan Rani!  • Rani Goederee op 23 juni 2015 om 12:54

   Ja, Merijn, er gaat geen dag voorbij of ‘get in line, stay in line’ komt wel een keer voorbij! En trouwens, niet alleen als het gaat om business, maar eigenlijk bij alles in mijn leven! 6. Stef de Beurs op 23 juni 2015 om 12:44

  Hi Rani,

  Het is zó herkenbaar, wat je schrijft, Kanjer.
  Wat mij heeft geholpen en nog helpt is het (intern) wéten dat m’n trainingen goed zijn en dat wordt (heel fijn) ook (extern) ondersteund door een cumulatieve NPS score van 56.
  Toen ik in 2002 met trainingen begon had ik die (externe) evaluaties zeker nodig om tot dat interne wéten te komen. En inmiddels is ’t ’n sport om die scores hoger te krijgen (wat al niet meevalt 🙂 )
  Meten is weten, dus zorg voor evaluaties voor je NPS score.

  Veel succes en Hartelijke groet,
  Stef 7. Stef de Beurs op 23 juni 2015 om 12:49

  Er is nog iets, Rani,

  Er is geen betere manier om je missie in de wereld te zetten dan via ondernemerschap.

  Dat hou ik altijd achter de hand als ik weleens denk aan ’n baan in plaats van ondernemerschap.

  Hartelijke groet,
  Stef  • Rani Goederee op 23 juni 2015 om 12:52

   Dank je wel, Stef, voor je bemoedigende woorden! Ja, de NPS score is onderdeel van m’n feedbackformulier, maar ik heb er nog niet heel serieus naar gekeken… thanks voor de reminder!