Spring naar content

Rebalancing®

"Emotion always has its roots in the unconscious and
manifests itself in the body."

Irene Claremont de Castillejo

Voel jij je gestresst en gespannen?

Zit jij meer 'in je hoofd' dan je lief is?

Heb jij behoefte aan een vrij en vitaal leven?

In de snelle en prestatiegerichte maatschappij waarin we leven, raken we dikwijls kwijt wie we werkelijk zijn, wat we voelen en wat we écht willen in het leven. Dit creëert een innerlijke spanning waaruit op den duur psychische en/of lichamelijke klachten kunnen ontstaan, zoals futloosheid, stress, slapeloosheid, hoofdpijn, sombere gevoelens, onvrede, piekeren of bijvoorbeeld nek-, schouder-, en rugklachten.

Icon Rani Goederee_75px

Rebalancing: van denken naar voelen naar Zijn

Rebalancing is een lichaamsgerichte benadering, die je helpt om meer inzicht en bewustzijn te krijgen over
jouw lichaam en leven. Het nodigt je uit het contact te herstellen met wie je van nature bent en daarin te ontspannen.

Rebalancing helpt om van een staat van denken naar bewust voelen te gaan en van voelen naar Zijn. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het lichaam als ingang door middel van lichaamswerk en zelfonderzoek, ademtechnieken en meditatie. Om iets helder te krijgen voor jezelf is analyse niet voldoende. Het is ook nodig om het in je lichaam te voelen, het te ‘belichamen’.

Rebalancing leert je weer in contact te komen met en te luisteren naar je lichaam.

Lichaam en geest

In Rebalancing wordt niet alleen de fysieke spanning in het lichaam aangeraakt, maar ook de geestelijke spanning die daarmee samengaat.

Alle opgedane ervaringen die we – veelal onbewust – ontkennen of waaraan we hechten, zetten zich vast in de vorm van gespannen spieren en weefsels. Dit patroon van identificaties met de ervaringen weeft zich in en door ons lichaam, en vormt de fysieke expressie van onze persoonlijkheid of ego. Op het fysieke vlak komt dit tot uitdrukking in spanningen en een ineffectieve houding. Op het geestelijk vlak uit zich dit vaak in een eenzijdig mentale benadering, omdat er dingen zijn die we niet willen of kunnen voelen. Onze lichamelijke en geestelijke houding is daarmee niet vrij, maar beperkt door het verleden.

Oorsprong

Rebalancing is ontstaan in het groei- en meditatiecentrum van de spirituele meester Osho. Deze heeft als geen ander herkend dat het lichaam de tempel is van de ziel. Rondom Osho verzamelden zich westerse lichaamswerkers en therapeuten met diverse expertises (zoals Rolfing, Feldenkrais, Trager, Alexandertechniek, Craniosacraal-therapie en bio-energetica). Rebalancing ontstond uit de synthese van deze bijzondere westerse vormen van lichaamswerk met de Oosterse meditatieve benadering

Icon Rani Goederee_75px

Praktisch

Wanneer je de stap wilt zetten om een Rebalancingsessie te doen, dan kun je me dat laten weten door het formulier onder aan deze pagina in te vullen en naar me toe te sturen, of door me te bellen.

Dan maken we een afspraak voor een intakesessie.

Zo hebben we beiden de gelegenheid om te kijken of we het zien zitten om met elkaar te werken.
Deze intakesessie is kosteloos en duurt maximaal 1 uur.

Na de intakesessie beslissen we of we met elkaar in zee willen gaan.

Hoe gaat het in zijn werk?

Elke sessie begint met een inleidend gesprek, waarin je vertelt wat je beweegt en wat je vraag is. Daarna gaan we aan de slag. We gaan hierbij altijd uit van wat actueel en urgent is.

Om voldoende tijd te geven zodat jouw proces van bewustwording zich optimaal kan ontvouwen is het zinvol om minimaal 5 keer te komen. Tijdens de laatste sessie evalueren we wat er veranderd is en wat nog om aandacht vraagt.

Tarieven

Een Rebalancingsessie duurt 1½ uur en kost 95 euro inclusief BTW.

Het zakelijk tarief voor een Rebalancing-sessie van 1½ uur bedraagt € 95,- excl. 21% btw.
Dit tarief geldt voor facturen voor zelfstandigen/ondernemers of indien je als particulier de factuur indient bij jouw werkgever.

Afspraken verzetten en annuleren

Een afspraak verzetten of annuleren is kosteloos tot 24 uur voor de afgesproken tijd. Daarna wordt het hele bedrag in rekening gebracht.

 

Icon Rani Goederee_75px

Bel of mail me om een afspraak te maken.
Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

 

Jouw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en zullen nooit aan derden worden gegeven, tenzij dat uitdrukkelijk staat vermeld.

Deel deze pagina

Volg mij