Positieve resultaten: de zeven C’s

Sinds drie maanden ben ik bezig met iets nieuws, met iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan: ik ben bezig mijn eigen business op plaatje spread wingste bouwen. Na 10 jaar volop in Open Circles Academy te hebben gewerkt en geleefd, werd het tijd om mijn vleugels uit te slaan.

Je zou zeggen, genoeg kennis en ervaring op het gebied van succes creëren, dat komt wel goed! Dat denk ik ook zeker, EN de afgelopen 3 maanden zijn toch een rollercoasterrit geweest die zijn weerga niet kent. En dat zal voorlopig nog wel even zo blijven.

In dit blog deel ik de zeven C’s voor het creëren van positieve resultaten, die mij helpen overeind en in beweging te blijven in dit spannende proces!

Commitment
Dit is écht de basis van succes. Op het moment dat je besluit iets anders te doen dan anders, heb je commitment het hardste nodig om te beginnen én het vol te houden.
Mijn vader zei vroeger (en vorige week ook nog…) “Hou jezelf maar voor ‘ik moet en ik zal, ik moet en ik zal’, dan kom je ervan zelf!”.

Als je eens wist hoeveel versies van dit blog ik al heb geschreven… maar elke keer weer besloot ik een stapje meer te doen om het nog weer beter te maken. Commitment is hét element dat je helpt om je doelen te bereiken en om boven jezelf uit te stijgen.

Courage
Zeg dat wel! Elke dag weer iets doen wat nieuw is, je krijgt het alleen maar voor elkaar plaatje courage tijgerwanneer je bewust al je moed bij elkaar verzamelt en de sprong waagt. Het gezegde is waar “Wie (de sprong) niet waagt, wie niet wint”.

Eén van de dingen waar ik steeds weer moed voor bij elkaar schraap… is om hulp te vragen. Het mooie daarvan? Ik krijg hulp en dat geeft weer extra moed!

Clarity
Helderheid, ja, dat is een interessante…
Helderheid betekent niet dat je alles al moet weten en kunnen voordat je aan de slag gaat. Helderheid betekent dat je helder bent over je intenties, je doelen en je inzet om er te komen. Vanaf het moment dat ik besloot met het Creating Positive Results programma te beginnen, weet ik elke dag wat me te doen staat.

Laat je niet tegenhouden door dat stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat je niet 100% zeker weet wat je wilt. Maak een keuze, dat maakt alles helder.

Changeplaatje change vis uit kom
Als je iets nieuws wilt gaan doen, iets anders dan anders, dan ben je natuurlijk bereid om te veranderen. Maar ben je ook bereid om te doen wat ervoor nodig is om te veranderen? Laten we eerlijk zijn, veranderen is niet gemakkelijk, gewoontes afleren en nieuwe aanleren kost moeite. Je moet er wel wat voor doen.

Mijn ervaring: Het werkt bij mij niet om al mijn gewoontes van de ene op de andere dag te vervangen door nieuwe. Dat mislukt geheid. En dus zet ik kleine stapjes. Veel kleine stapjes worden vanzelf een significante verandering.

Care
Waarom vind ik het nou zo belangrijk dat het woord ‘positief’ in de titel van mijn programma Creating Positive Results zit? – is een vraag die me lang heeft bezig gehouden en waarop het antwoord me nu duidelijk is. Ik vind dat er teveel negativiteit in de wereld is en ik ga daar wat aan doen.

Ik wil de negativiteit en het slachtofferschap de wereld uit helpen, door te focussen op wat positief is en mensen helpen een beter leven voor zichzelf te creëren.
Daar wil ik aan bijdragen. Because I care.

Connections
Ik ben het schoolvoorbeeld van een einzelgänger.
Als je mij m’n gang laat gaan breng ik hele dagen alleen door en voel me daar prima bij. Niks mis mee. Wél lastig als je een plaatje connectionnieuwe business wilt opbouwen. Dat gaat niet alleen.

En dus maak ik er een punt van om elke week afspraken te maken met mensen die iets kunnen (en willen) bijdragen. En ik vraag om hulp, en krijg die hulp van vele kanten. Als jij dit blog leest is de kans groot dat je me via Facebook, per e-mail of ‘live’ geholpen hebt in de afgelopen maanden en daar ben ik je ontzettend dankbaar voor. Wat een rijkdom! Kortom, zorg dat je je omringt met mensen die jou kunnen helpen en die jij kunt helpen, alles wordt er gemakkelijker en leuker van!

Completion
Afmaken waar je aan bent begonnen… Als ik 100 euro kreeg voor alle ideeën waaraan ik wel ben begonnen, maar die ik niet heb afgemaakt, dan was ik nu rijk! Ik heb gemerkt dat het heel goed werkt om iets groots als een project of langdurige taak op te breken in kleine stukken en die stukken tot het einde vol te houden en af te maken, werkelijk te voltooien.

En als je dan de bonus ‘C’ van celebration er ook nog tegenaan gooit, dan heb je weer een springplank gecreëerd voor de volgende stap. Voor je het weet is je project gedaan!

En dan is nu het woord aan JOU!

Welke C is jouw grootste uitdaging (en waarom)?
Of welke C is jouw grootste inspiratie (en waarom)?

Deel jouw uitdagingen en inspiratie in het commentaarveld hieronder, zodat we elkaar kunnen inspireren!

Met een hartelijke groet, Rani Goederee

Deel deze pagina

169 reacties

 1. Aramik Garabidian op 4 maart 2015 om 11:52

  Gefeliciteerd Rani met jouw beslissing!! En je allereerste BLOG! Yes yes!

  De C die mij op dit moment het meeste uit daagt, is de C van Change! Soms voelt het namelijk dat ik continue aan het veranderen ben en soms helemaal niet…voel me als papa van 2 kleine baby’s van 6 maanden en 1,5 jaar enorm uitgedaagd om de bijna dagelijkse “changes” te accepteren en ermee te dealen… 🙂

  Ik kijk uit naar je allereerste seminar en uiteraard ben ik er bij!!

  Proud of YOU!!! YOU just DID it!!

  Big hug en tot de 11de april!

  Aramik  • Rani Goederee op 4 maart 2015 om 15:36

   Als jonge papa krijg jij dagelijks nieuwe dingen voor je kiezen, dus lekker meebewegen met al die veranderingen, adem in adem uit, en vooral GENIETEN!

   Dank voor je support, Aramik!  • Anita Brinkman op 15 maart 2015 om 09:36

   Wat mooi dat je dat zegt, Aramik. Niet veel vaders vertalen dat zo maar dat is exact wat er gebeurt. En het wordt alleen maar meer. Je kleine spiegels zijn een geschenk voor leren leven in het hier en nu, wat niet altijd een handige combi lijkt met plannen voor de toekomst. Wow, misschien leuk voor een blog. Groet, Anita 2. Wout-Jan Slob op 4 maart 2015 om 12:17

  Clarity is mijn grootste uitdaging. Spring van hot naar her omdat kiezen steeds de uitdaging is. Al heb ik een gevoel waar ik naar toe wil verzand ik toch vaak in de details. Onnodig delay op mijn resultaten.

  Ik ben er zeker bij!  • Rani Goederee op 4 maart 2015 om 15:39

   Hi Wout-Jan,

   Ik snap je struggle, de details kunnen ontzettend in de weg zitten.
   Ik ben begonnen met wat ik al wel wist, erop vertrouwend dat wat ik nog niet wist zich zou aandienen. En zo blijkt het ook echt te werken.

   Je bent op de goede weg!! 3. Anastasia Semerok op 4 maart 2015 om 12:51

  Prachtig artikel met voorbeelden die mij zeker aan het denken zetten. Want ik ook ben iets nieuws aan het opstarten. Wat mij het meeste triggert is Clarity. Vooral de laatste dagen word ik me steeds meer bewust dat ik heel graag met 100% zekerheid alles wil weten. Dus eerst hard werken om dingen te bedenken (ik moet zeker weten dan mijn ideeën goed zijn!) en pas dan uitvoeren. En je raadt het al: op zo’n manier kom ik niet zo snel (of helemaal niet) vooruit.
  Bedankt voor het delen van je visie en ervaring, Rani. Ik ben benieuwd naar je workshop!  • Rani Goederee op 4 maart 2015 om 15:42

   Ha Anastasia,

   Iemand zei vorige week tegen mij: “je moet gewoon gaan vliegen en het vliegtuig onderweg verder optuigen”. Nogal een beangstigend idee, als je het letterlijk bekijkt… maar het werkt!

   Go fly! 4. Mark C Hoogenboom op 4 maart 2015 om 13:02

  Ik ga voor Care. Dat het me uitmaakt zelf eigenaar van mijn leven te zijn. Mijn leven is net een Mercedes en ik wil bestuurder zijn, geen passagier.
  Cheers, Mark

  ps: ik kom op jouw seminar!  • Rani Goederee op 4 maart 2015 om 15:45

   Ha die Marc,

   Fijn je dan te zien! Dank je wel voor de ‘Care’ die je mij hebt gegeven in de afgelopen weken! 5. Cindy Groeneveld op 4 maart 2015 om 13:41

  Proficiat, dat ziet er uit als een mooie, flitsende start!

  Mijn C’s zijn Connections en absoluut Completion – Connections omdat ik in hulp vragen niet zo heel erg goed ben en Completion omdat ik zoveel geweldige ideen (al zeg ik het zelf) heb maar dat leidt ook enorm af van mijn doel. Ik richt me dus nu op het stellen van doelen en die doelen wereldkundig maken aan de mensen die op mijn pad komen – aan die andere C moet ik nodig ook eens aandacht gaan geven!

  Ik kijk uit naar je eerste event! Big Hug!  • Rani Goederee op 4 maart 2015 om 15:48

   Hey Cindy,

   Wat nou zo cool is aan Celebration (als onderdeel van Completion)? Je kunt er je Connections bij betrekken, dan wordt het pas echt feest! 6. Eleonora van Grinsven op 4 maart 2015 om 14:29

  Wauw, wat een geweldig bedrijf ben jij aan het opzetten! Chapeau.
  De uitdaging van Clarity ben ik inmiddels aangegaan. Het helpt me enorm bij ‘get in line and stay in line’.
  Care is mijn grootste inspiratie. Met oprechte interesse voor mezelf en anderen werken levert me enorm veel geweldige momenten op.
  Veel succes en tot snel.  • Rani Goederee op 4 maart 2015 om 15:50

   Dank je wel voor je niet-aflatende aanmoedigingen, Eleonora!
   Dat is nog eens Care! 7. Coen Tuerlings op 4 maart 2015 om 15:28

  Completion
  Afmaken waar ik aan bent begonnen…
  Als ras echte promotor ben ik heel blij met mijn controller kant zodat ik 20% van mijn ideeën daadwerkelijk implementeer. Maar wat voor impact zou ik hebben als ik dat kan brengen naar 50% of zelf 75%?  • Rani Goederee op 4 maart 2015 om 15:53

   Hi Coen,

   Dank voor je support!
   Over completion: misschien je doelgerichte, planmatige Connections deel uit laten maken van jouw vise en business? Zodat zij jou op het rechte pad houden?

   Succes! 8. Ine Ruijfrok op 4 maart 2015 om 15:45

  Gefeliciteerd Rani met het resultaat van je ‘bevalling’. Prachtig resultaat. Ik heb deze drie maanden van nabij mogen volgen en ben onder de indruk (en geïnspireerd) door je planmatige aanpak. Voor mij is het Commitment en Clarity. Elke keer denk ik dat het nog beter kan en dat helpt me niet vooruit. En Connections, daar heb ik wel een ontwikkelpuntje. Ben van het zelf-doen en dat werkt niet optimaal. Aan de slag dus. En helaas kan ik er 11 april niet bij zijn maar al vast een heel geweldig event.  • Rani Goederee op 4 maart 2015 om 15:55

   Dank je wel, Ine, voor je betrokkenheid de afgelopen tijd!

   Over het ‘zelf doen’: hoe kan ik jou helpen? 9. Anja Gielen op 4 maart 2015 om 17:08

  Hi lieve Rani,

  Voor mij is dat “courage”.
  En jij bent daarin zo’n voorbeeld….
  Thank you for being a part of my life.

  Ik probeerde hier een plaatje bij te doen, maar dat lukte niet. Het is een afbeelding van een meisje met vleugeltjes op haar rug. Er staat bij geschreven:

  “What if I fall?”
  “Oh, but darling, what if you FLY??”

  Fly, Rani, fly. You can do it!! 10. Rani Goederee op 4 maart 2015 om 17:12

  Dank, Anja, voor je betrokkenheid en aanmoediging!

  We gaan er iets moois van maken, samen! 11. Saskia Steur op 5 maart 2015 om 09:04

  Lieve Rani,
  wat heerlijk om jou zo als startende ondernemer aan de slag te zien. En ik herken best wat dingen, omdat ik afgelopen augustus mijn 12-jaar oude bedrijf heb afgesloten en een nieuw bedrijf ben gestart.
  Voor mij graag de C van completion. Ik barst altijd van de ideeën, start ook veel, soms te snel en te enthousiast en een beetje onbesuisd, en ik wil graag ervaren wat het is om de C van completion op mijn dagelijkse menu te zetten…

  Ik wens jou enorm veel succes met je ondernemerschap, en ik heb er alle vertrouwen in dat je HEEL veel mensen gaat helpen, veel IMPACT gaat maken en gaat VLIEGEN  • Rani Goederee op 5 maart 2015 om 09:30

   Dank, Saskia!
   Om je ‘Completion-spier’ sterker te maken, helpt het al om je bewust te worden dat je kleine stappen daadwerkelijk afmaakt en dat moment te vieren. Bijvoorbeeld wanneer je een nieuw blog hebt geschreven en geplaatst en gedeeld etc. Een vreugdedansje als dat af is, kan zeker deel worden van jouw dagelijks menu! 12. Floor Schuttevaer op 5 maart 2015 om 09:11

  Wat een mooie en positieve stappen Rani, gefeliciteerd!
  Tja, die 7 C’s ik kan ze allemaal nog wel een beetje gebruiken. De commitment om echt voor mijn doelen te gaan. De courage om te gaan staan voor mijn bedrijf. De clarity om keuzes te maken en niet te blijven twijfelen. De change realiseren door kleine stappen te zetten en me niet te laten verlammen door een grote berg die ik voor me zie. De care om echt een verschil te maken voor een mooiere wereld. De connections waar ik hulp aan durf te vragen, altijd lastig. De completion om het ook af te maken en mooie resultaten te oogsten.
  Bedankt voor je mooie blog en bedankt dat ik mag meekijken met jouw proces, erg inspirerend.
  Ik heb al andere plannen staan op 11 april, dus ik moet even kijken. Ik ontvang wel graag de informatie.
  Heel veel succes met deze nieuwe stap. Je vleugels uitslaan gaat je lukken, ik weet zeker dat je gaat vliegen!  • Rani Goederee op 5 maart 2015 om 09:33

   Hi Floor, dank voor je reactie en betrokkenheid!
   Je brengt me op een idee: de zeven C’s zijn een prachtige ‘checklist’ om eens in de zoveel tijd af te lopen en te zien hoe het ervoor staat. Dank voor de inspiratie! 13. Annemiek de Nijs op 5 maart 2015 om 09:12

  Rani gefeliciteerd. Fantastisch.

  Heerlijk leesbaar blog met veel herkenbaarheid. Voor mij is Change de grootste uitdaging. Inderdaad kleine stappen vooruit is de weg. Dus jouw C serie is super.

  11 april staat geblokt voor jou.  • Rani Goederee op 5 maart 2015 om 09:35

   Hai Annemiek, dank voor je felicitatie en super om je dan te zien!
   Op 11 april gaan we een paar flinke stappen zetten om verandering in gang te zetten! 14. Guido Vrencken op 5 maart 2015 om 09:25

  Hi Rani,

  Super gefeliciteerd met de onthulling van waar je voor gaat!
  Chapeau en veelbelovend.
  Mijn grootste uitdaging zit bij completion. Ik ben zo vol van ideeën die waarde toevoegen maar afronden van een cyclus met klanten, mezelf en mijn business partner is waar ik beter ik ga worden.
  Zeven is trouwens een spiritueel gezien belangrijk getal: je kent vast wel de uitdrukking na 7 magere jaren komen 7 vette jaren.
  Ik wens jou 7 jaren in alle abundance die je jou wenst !  • Rani Goederee op 5 maart 2015 om 09:42

   Hi Guido, dank voor jouw reactie! Het helpt al om je bewust te worden van wanneer iets echt AF is. Vaak zitten we zo verstrikt in het proces van wat we doen (in your business), dat het nodig is om af en toe het hoofd boven het water te steken en te kijken waar we staan. Dan kun je ook besluiten het echt AF te maken. En dan dat vreugdedansje… :-)! 15. Ron Scheerder op 5 maart 2015 om 09:35

  Rani, mijn complimenten voor dit mooie blogartikel.

  Voor mij zijn Courage en Connections de grootste uitdagingen.

  Het vasthouden aan mijn intenties ondanks tegenslagen vergt veel moed. Ik heb al grote stappen gezet, maar ik merk dat ik soms de neiging heb om terug te vallen in oude patronen.
  Gelukkig heb ik voldoende mensen om mij heen die mij on-track houden en stimuleren.

  Verder heb ik ook nog steeds de neiging om het alleen te willen doen, terwijl ik zoveel sterker kan zijn door hulp te vragen en joint ventures op te zetten. Ook hier merk ik dat het me makkelijker afgaat, maar ik wil hier nog veel verder ingaan.

  Ik ben er 11 april zeker bij, maar dat wist je al 😉  • Rani Goederee op 5 maart 2015 om 09:44

   “Yes, you can, yes, you can, yes, you can…”

   Fijn dat je er bent op 11 april, we gaan er wat moois van maken! 16. Hasmik Matevosyan op 5 maart 2015 om 09:43

  Courage is mijn grootste uitdaging. Elke dag weer. 🙂 De angst om beoordeeld te worden probeer ik elke dag steeds meer los te laten. Dank je wel voor dit artikel!  • Rani Goederee op 5 maart 2015 om 09:49

   Hi Hasmik,
   Ja, dat kan een hardnekkige zijn: “Wat vinden anderen van mij?”. Het helpt al om te beseffen dat iedereen voornamelijk met zichzelf bezig is, dan kun je je losmaken van je onzekerheden. Mensen veroordelen anderen namelijk zelden zo hard als ze zichzelf veroordelen. Succes! 17. Melanie Lo op 5 maart 2015 om 10:00

  Allereerst mijn complimenten voor dit blog. Ik vind je open en eerlijk. En je raakt me met dit blog.
  Mijn grootste uitdagingen zijn:
  Change: Hard werken aan dingen die ik perse wil veranderen en clarity. De wetenschap dat je mag vallen en opstaan. En dat je niet alles hoeft te kunnen voor je ergens aan begint.
  Heel veel succes Rani!  • Rani Goederee op 5 maart 2015 om 10:11

   Hai Melanie, dank voor je compliment.
   Ja, Clarity, het heeft echt niks te maken met helderheid over ‘hoe het precies moet’, maar veel meer met helderheid over wat jouw beweegredenen zijn en waar je aan bij wilt dragen. Zet hem op, je kunt het! 18. Klazien Schaap op 5 maart 2015 om 12:22

  Rani! Geweldige blog! Ik voel dat er voor iedere C in deze blog weer een apart blog uit voort kan vloeien. Ben benieuwd naar jouw persoonlijke visie op iedere C.
  Mijn grootste uitdaging C, is de C in proCrastination. Komt meestal voort uit iets niet durven (Courage) of ergens geen zin in hebben, of simpelweg niet weten wat ik nu toch weer moet doen om verder te komen in mijn biz.
  En ik krijg een heel warm gevoel bij Connections en Care. Dat is toch gewoon the meaning of life? <3 it!
  Succes!  • Rani Goederee op 5 maart 2015 om 12:48

   Hi Klazien,
   Ja, uitstelgedrag kan zeker een uitdaging zijn en is wat mij betreft een C waar je vanaf wilt zien te komen, in plaats van de zeven C’s uit het blog, die je wilt versterken.
   Dank voor je snelle reactie op dit blog 🙂 ! 19. Titia van der Werf op 5 maart 2015 om 14:38

  Hi Rani,

  Dank voor je blog!
  Ik ga helemaal voor de C van Commitment! Voor mij betekent het dat zolang er commitment is, er mogelijkheden zijn voor verandering, vooruitgang of wat dan ook. Bij mezelf en bij mijn klanten. Als één van de partijen geen commitment heeft gaat er niets gebeuren.

  En jij laat commitment zien in dit blog. Leuk! Succes met het vervolg!!
  lieve groet, Titia.  • Rani Goederee op 5 maart 2015 om 14:43

   ‘Commitment creëert mogelijkheden’, mooi inzicht! Dank voor jouw bijdrage! 20. Maaike Frankena op 5 maart 2015 om 17:26

  Rani, wat een mooi begin van een mooi bedrijf! Gefeliciteerd!
  Change, connections and completion zijn voor mij belangrijke C’s. Na de laatste Business University module is er bij mij een knop omgegaan waardoor ik een heleboel kleine en grote dingen in mijn leven anders doe. Soms gooi ik mijzelf vooruit, doe een belofte en dan moet ik wel. Een beetje jouw vliegtuigidee misschien. Ik maak dan gebruik van mijn commitment, die geeft me power. Connection, ik vlieg ergens makkelijk in maar als het over mijn “kindje” mijn schooltrainingen ga dan ga ik teveel op solo… word aan gewerkt. Ik vind een stuk loslaten dat daarbij zit eng.
  Completion; leve mijn controller kant! Maar ’t is wel iets waar ik actief aandacht aan moet besteden. Je hebt af en af 🙂
  Heel veel succes kanjer, 11 april is even onder voorbehoud. Ik moet kiezen…  • Rani Goederee op 5 maart 2015 om 17:54

   Hey Maaike, dank voor je comment! Yep, bij samenwerken moet je iets van de controle kunnen loslaten,en da’s best eng. Volgens mij ben je goed bezig! 21. Marion Rieskin op 5 maart 2015 om 17:50

  Gefeliciteerd Rani!
  Clarity is mijn grootste uitdaging.
  Je hoeft niet “alles” te weten.
  Slechts wat je te doen staat.
  Geweldig! Zo simpel.
  En toch zo moeilijk.
  Als ik de reacties doorlees, merk ik dat ik hier niet alleen in sta.
  En ik merk dat er veel invullingen voor Clarity zijn.
  Samen kunnen mensen zoveel meer!
  Dit brengt me wel naar mijn andere uitdagingen: Courage to Connect.
  Tot 11 april.
  Marion Rieskin  • Rani Goederee op 5 maart 2015 om 17:59

   Hi Marion, dank voor je felicitatie! Op 11 april gaan we zeker aan de slag met Clarity (en ook met de andere C’s, trouwens). Tot dan! 22. Helmy Kleinlugtenbeld op 5 maart 2015 om 19:43

  Hi Rani,

  Wat heerlijk om jouw blog te lezen! En je missie vind ik kei gaaf!!

  Mijn grootste uitdaging van de C’s is de bonus… Celebration. Die dreig ik iedere keer weer te vergeten. Dan staan de C’s van Completion en Commitment te wachten, omdat ik een project heb dat zo gaaf is dat ik al mijn Courage en Care in de strijd gooi om dat tot een gaaf geheel te smeden 🙂

  Connections is ook een uitdaging en dan in de vorm van hulp vragen en samenwerking aangaan. Dat lukt steeds beter, maar ik moet mezelf er echt heel vaak aan herinneren dat het gewoon mag… vragen.

  Ik vind dat je het super doet Rani en ik wens je heel veel succes met al je plannen en de stappen die je zet.
  Oh ja, hoe heb je de geboorte gevierd?

  Geniet van je missie!!

  Knuffel Helmy  • Rani Goederee op 5 maart 2015 om 19:53

   Hai Helmy, dank! Gevierd? Gisteren uit eten met mijn lief en geproost met een glas prosecco! Proost! 23. Nejla Özdemir op 6 maart 2015 om 09:50

  Beste Rani,

  Mijn complimenten wat een goed inspirerende blog.
  Al de 7 C’s komen samen en wat mij het meest aansprak is “change”.

  Ik ben momenteel bezig om mijn huidige gewoontes om te gooien naar nieuwe. Dit kost tijd en geduld. Ik heb gemerkt dat ik steeds te snel wil en dan terug val. Ik wil mijn leven omgooien en werken wanneer de kinderen op school zijn of in de avond uren. Ben momenteel ook bezig om iets voor mijzelf te starten.

  Ik zal de 7 C’s goed in mij opnemen… heel veel succes verder!!!

  Liefs
  Nejla Özdemir  • Rani Goederee op 6 maart 2015 om 10:09

   Hi Nejla, kleine stapjes = groot succes! Go for it! 24. Erik van Gulik op 6 maart 2015 om 12:08

  Hallo Rani,

  Bedankt voor je blog, geeft een boel clarity en ik herken mij eigenlijk wel in ELKE C!!!
  De ‘C’s die mij momenteel het meest uitdagen zijn Commitment en Courage.

  Er echt voor gaan en dat vergt tegelijk ook moed. Ik ben het vanuit vroeg zo gewend om mij NIET uit te spreken en niet echt voor mij dromen of verlangen te gaan. Dus door het nu WEL te doen, stuit ik regelmatig op weerstand. Zowel bij mijzelf als bij mijn omgeving. Echter, het vertelt mij ook dat ik op koers lig.

  Gelukkig kom ik ook steeds meer mensen tegen die het wel accepteren en die mij steunen dus het gaat de (hele) goede kant op!

  Rani, bedankt voor deze blog! Keep em Coming!

  Hartelijke groet,

  Erik van Gulik  • Rani Goederee op 6 maart 2015 om 16:06

   Hai Erik, dat van die weerstand ken ik ook, ja, “zonder wrijving geen hitte”. Go go go, Erik! 🙂 25. Matthieu Wijnen op 6 maart 2015 om 18:11

  Gefeliciteerd met je eerste Blog
  Clarity is een van mijn grote uitdagingen. Ik heb gemerkt dat wanneer ik een helder doel heb, mijzelf veel minder snel laat afleiden door de waan van de dag. Ook het aansturen van mijn medewerkers gaat dan veel makkelijker. Voor mij helpt dat er momenten in de week zijn, waar ik in alle rust over dingen kan nadenken. Helderheid geeft me ook enorm veel energie.

  Tot 11 April  • Rani Goederee op 6 maart 2015 om 19:01

   Hai Matthieu, goeie tip om momenten in te plannen om na te denken en zo meer helderheid te creëren! Dank! 26. Poul van Hooijdonk op 6 maart 2015 om 20:55

  Dat zou dan ‘completion’ zijn, en hierin zit een nogal onverwachte en ondersteunende eyeopener.
  Zo in het dagelijks leven ligt zo vaak de nadruk op zaken die niet lukken of niet afgemaakt worden, ik heb me wel eens afgevraagd of ik nu een pessimist ben of juist een optimist.
  Onafgemaakte plannen, ehmm ik heb er een schuur mee vol en af en toe de boel opruimen en aanpakken helpt.
  De eyeopener is dat er zeer veel wel uitgevoerd is en met succes, dus nog maar eens doorgaan met observaties: So, the fairplayer in me knows the losses, but now looking from miljonair’s perspective 

  Compliment

  PS 11 april mee doen gaat niet lukken, ben ander plan aan het uitvoeren.  • Rani Goederee op 6 maart 2015 om 22:21

   Dank voor je bijdrage! Nou Poul, ik wens je veel succes met het opruimen van de schuur van onafgemaakte zaken! 27. Ismail Özdemir op 6 maart 2015 om 23:14

  Hallo Rani, gefeliciteerd met je blog.. het is alsof ik mezelf omschreven zie.
  Zoveel gemeenschappelijk…
  Mijn grootste C is Change, gevolgd door Clarity en Courage…
  Gewoontes zijn zeker niet de makkelijkste om te veranderen in succesgewoontes en je valt heel snel terug in oude gewoontes doordat je niet alles helder (Clarity) en geordend hebt in je hoofd en een stem je ook nog eens ontmoedigt (Courage)…
  Dus voor mij geldt in ieder geval dat ik nog veel werk te doen heb en zou zeker van jou nog heel veel kunnen leren..
  Ik zou dan ook 11 april zeker erbij willen zijn.
  Rani ga zo door, je bent inspirerend. 🙂  • Rani Goederee op 7 maart 2015 om 08:33

   Hallo Ismail, dank voor jouw bijdrage! Alles C’s komen aan bod op 11 april, dus we gaan er mee aan de slag! 28. Saskia van Velzen op 7 maart 2015 om 18:26

  Voor mij is de C van Connections een hele belangrijke. Ben geneigd om veel alleen te doen, zelfs al heb ik inmiddels een team om me heen verzameld. Samenwerken, samen groeien en samen leren blijft heel belangrijk.  • Rani Goederee op 7 maart 2015 om 22:34

   Hi Saskia, dank voor jouw bijdrage en betrokkenheid in de afgelopen maanden! Hoe kan ik jou helpen? 29. Jeannette bal op 9 maart 2015 om 09:40

  Hi Rani,
  Wat heerlijk om te zien dat je voor jezelf gestart bent en een prachtig product hebt ontwikkeld.
  Mijn grootste uitdaging is toch wel Completion.
  Al die ideeën van mezelf of waar ik voor benaderd wordt geven een enorme boost, maar vragen ook om verwerkt en uitgevoerd te worden. Iemand zei tegen mij .. Welke ga je eerst doen ? Dat gaf me enorme rust, het mag allemaal, maar stap voor stap. Eerst het ene en dan het volgende idee uitwerken en in de markt zetten.

  Mijn inspiratie is Connection, dat hoeft niet per se in samenwerken, maar het contact van persoon tot persoon met echte interesse in elkaar met de focus op positiviteit 😉

  magnetische groet
  Jeannette  • Rani Goederee op 9 maart 2015 om 10:00

   Hai Jeannette, dank voor je comment! Ja, stap voor stap is the way, mooie gelegenheid om helderheid en geduld te oefenen! 30. Rik Konings op 9 maart 2015 om 10:53

  Completion in combinatie met commitment zijn mijn belangrijkste uitdagingen.

  Ik kan je de hand schudden, Rani, als het gaat om met veel ideeen en gepassioneerde startenergie met nieuwe concepten of samenwerkingen aan de slag te gaan.  • Rani Goederee op 9 maart 2015 om 10:56

   Ja, die twee hangen erg met elkaar samen: zonder commitment geen completion! Succes, Rik! 31. Arnoud Six op 9 maart 2015 om 11:02

  Allereerst gefeliciteerd, Rani!
  Clarity & Completion zijn mijn grootste uitdagingen.
  Te veel potjes op het vuur, voor sommigen blijkt alleen de markt nog niet rijp te zijn, anderen is de markt wel rijp voor maar liggen te ver van mijn kracht af.
  In het eerste geval kan ik heel goed starten maar loopt de energie er na een tijdje uit, in het andere geval klopt het zakelijk wel maar doe ik mezelf tekort. Het lijkt wel een wip uit de speeltuin.
  Courage, Change en Care gaan daarentegen vanzelf, geven me plezier en energie.
  Ben benieuwd naar jouw seminar.
  Groetjes, Arnoud  • Rani Goederee op 9 maart 2015 om 11:09

   Misschien is het wel een andere C die je mag versterken, die van Choose! Kiezen voor die activiteit die het dichtste bij jou staat en die het meeste kans van slagen heeft… 32. Sandra Boekhoudt op 9 maart 2015 om 11:51

  Hei Rani,
  Wat een inspirerende blog vol herkenning :-).
  Voor mij is het de C van Completion.
  Ik begin vol enthousiasme maar gaandeweg, vooral wanneer het ff tegenzit, krijg ik de neiging om te vluchten naar mijn welbekende comfortzone & niet af te maken waar ik aan ben begonnen. Kost me veel energie & irritatie.  • Rani Goederee op 9 maart 2015 om 11:54

   Ha Sandra, zoals je kunt lezen ben je niet alleen… 🙂 Wat zou jou helpen om dingen wél af te maken? 33. Pascale Martina op 9 maart 2015 om 12:59

  Wat een geweldig blog heb je opgezet, Rani. Gefeliciteerd.
  Mijn grootste uitdaging is Clarity. Als starter heb ik grote moeite met kiezen wat precies te doen in mijn business en en wat mijn target audience is. Ik ben van origine musicus (dwarsfluit) ben afgestudeerd aan het conservatorium in Den Haag en heb 2 jaar verder gestudeerd in Berlijn. Veel concerten gegeven in binnen en buitenland, alleen maar concerten geven en les geven wil ik niet meer doen. Te weinig inkomsten en te veel stress.
  De laatste 15 jaar heb ik me daarnaast intensief bezig gehouden met energetische healing (quantum touch, magnetiseren, enz.) en heb ik heel wat mensen van hun pijn afgeholpen. Daarnaast heb ik een aantal projecten gedaan op het gebied van ontwerp (sieraden) en interieur inrichting (winkel in Rotterdam, en bij particulieren).
  Maar bovenal vragen de laatste jaren steeds meer mensen mijn visie op levensvragen en help ik ze door moeilijke situaties in hun leven heen, (life coach).
  Dit doe ik als vriendendienst. Ik krijg alleen steeds vaker te horen dat ik hier iets mee moet gaan doen. Ik voel ook dat ik daar veel voldoening in vind en ik merk dat ik echt iets wezenlijks kan bijdragen. Ik wil dit nu meer gaan inzetten in mijn business. Ik ben een programma aan het opzetten waarbij ik mijn kennis en levenservaring verwerk om mijn —TA–te helpen bij de grootste verandering in hun leven. Van overleven, naar leven vanuit passie. Maar waar is het meeste behoefte aan? en wat is precies mijn target audience? En wie is mijn ideale klant?
  Ik wordt vaak afgeschrikt door de hoeveelheid life coaches en spiritueel leraren die er wereldwijd al zijn. Wat kan ik bijdragen? en aan wie? Hoe kan ik het anders doen, en mijn muziek erin verwerken?
  Het ontwerpen zal ik in ieder geval als hobby gaan doen. Daarbij ben ikzelf hoogsensitief en heb ik drie hoogsensitieve kinderen.
  En door een ongevraagde situatie ben ik in een aantal flinke rechtszaken beland, in de hoogste kringen van de financiele wereld (register accountants en advocaten). Ik heb hierdoor een schat aan ervaring en kennis opgedaan, (en nog steeds) waarover ik nu een boek aan het schrijven ben….

  ….Zal ik getrouwde, hoogsensitieve, vrouwelijke kunstenaressen gaan helpen, die op het punt staan uit hun gouden kooi te breken? Dit dan tijdens een “transformation week” in mijn huis in Spanje….

  Het duizelt me af en toe echt…..

  Ik heb zelf best wel veel ideeën wat ik kan doen, en daar ligt dus mijn uitdaging……..Clarity en dan Choose .

  Groetjes, Pascale  • Rani Goederee op 9 maart 2015 om 13:03

   Hi Pascale, misschien is het wel andersom: eerst kiezen, de eerste stappen zetten en dan wordt het vanzelf duidelijk is of de door jou gekozen richting de juiste is!   • Pascale Martina op 9 maart 2015 om 13:30

    Inderdaad Rani, vandaar dat mijn eerste stap nu het boek is. Ik schrijf het met als doel een brug te slaan tussen twee werelden die er nu nog zijn. De materiele wereld en de spirituele wereld, het verschil in denken en handelen van mensen, de een gericht op eigen belang en de ander gericht op delen en groter belang. Linker hersenhelft – rechter hersenhelft, mannelijk – vrouwelijk. Door mijn eigen leerweg te omschrijven hoop ik dat mensen zich herkennen in mijn boek en men er nieuwe inzichten uit haalt, om met meer begrip een nieuwe weg in te kunnen slaan.
    Een titel heb ik al. Die zal ik maar alvast veilig stellen….. Oeps, waar doe ik dat? 34. Monique Stevens op 9 maart 2015 om 13:12

  He Rani!
  Complimenten voor je blog! En zo cool om je alles te zien doen.

  Voor mij krijg ik zo’n rilling bij courage….. Heb een waanzinnig plan, heb ook nog de juiste klanten…. “O help. Nu moet ik wel” Ik heb nog steeds angst dat het niet goed komt. Dus daar ligt voor mij nog wel wat.  • Rani Goederee op 9 maart 2015 om 13:14

   Go, go, go, Monique!!! Yes, you can! 35. Mieke Ligthart op 9 maart 2015 om 14:38

  Ha Rani,

  Wat ongelofelijk mooi jouw blog en uitdaging te lezen.
  Ik heb wel meer dan 1 C als uitdaging, maar de grootste is wel Clarity.
  Wat wil ik eigenlijk, hoe duidelijk is dat voor mij. Ik wil steeds het perfecte plan neerleggen, en je raadt het al die is er niet, maar het weerhoudt mij ervan stappen te nemen. Steeds maar denken dat het nog niet goed genoeg is.

  Heel veel plezier en succes met je nieuwe bedrijf, go for iT girl  • Rani Goederee op 9 maart 2015 om 15:04

   Tsja, als de behoefte aan helderheid doorslaat naar perfectionisme, dan wordt dat een stevige kluif! Kleine stapjes… 36. Jacqueline van Laar op 9 maart 2015 om 19:55

  Ha Rani,

  Leuk blog en zo herkenbaar. Voor mij is Courage de grootste uitdaging. Doe voortdurend dingen die nieuw zijn en hulp vragen……..Tja, dat is nog steeds een ding!  • Rani Goederee op 9 maart 2015 om 20:03

   Dank voor je comment, Jacqueline, en lekker blijven oefenen… 37. Sylvia Holtkamp op 9 maart 2015 om 21:29

  Wat een prachtig blog. Zo helder omschreven. Voor mij is connection wel iets om aan te werken. Hulp vragen en dingen uit handen geven is niet echt mijn ding alhoewel het wel steeds beter gaat. Ontzettend veel succes gewenst. Ik weet zeker dat jij heel veel mensen heel blij gaat maken.  • Rani Goederee op 9 maart 2015 om 21:59

   Dank je wel, Sylvia! Zeker die C van ‘controle’, die nog wel eens in de weg zit… 🙂 38. Marielle Meijer op 9 maart 2015 om 22:34

  Hi Rani,

  Gefeliciteerd! Met je eerste blog, de fantastische reacties en met je prachtige en waardevolle missie! 11 april geef ik zelf een training, dus het lukt me helaas niet bij jouw training te zijn.

  De C die voor mij de grootste uitdaging is, is die van connections. Ik ben net als jij een einzelgänger en heb van nature de neiging alles alleen te doen, wat niet handig is als ondernemer. Gelukkig heb ik inmiddels een goed en waardevol team om mij heen waar ik op terug kan vallen en die mij helpen het niet meer alleen te doen.

  Succes met je blog en alles wat je gaat doen!

  Hartelijke groet,
  Marielle  • Rani Goederee op 10 maart 2015 om 08:15

   Dank, Marielle, voor je comment. Een team om me heen verzamelen is zeker iets waar ik nu bewust aandacht aan besteed. Geen eenvoudige opdracht, maar het werkt wel! 39. Mirjam Sariman op 9 maart 2015 om 23:51

  Lieve Rani,

  Gefeliciteerd met je geweldige eerste blog. Het Rani-gehalte spat er van af. Helder en duidelijk en tegelijk ook heel persoonlijk en warm. En wat een mooie missie! Ik ben ervan overtuigd dat je daarmee een verschil gaat maken.

  Voor mij komt op dit moment alles samen bij clarity. Op sommige vlakken heb ik alles duidelijk voor ogen. Ik bijt me dan vast in de doelen die ik stel en alle andere C’s volgen dan moeiteloos.

  Echter, op sommige gebieden zit ik met ons bedrijf nog echt in de onderzoekende fase. De intenties zijn duidelijk, maar het plaatje kan nog alle kanten op gaan. Ik merk aan mezelf zo lang ik dat plaatje niet helder heb, ik ook veel energie moet stoppen in de andere C’s. Ik merk dat ik dan makkelijk verval in uitstelgedrag en geneigd ben om mijn tijd te verspillen in een soort van veilige haven, met zaken die eigenlijk toch wel goed lopen.

  Je blog heeft me geïnspireerd om hier verder naar te kijken zodat ik snel helderheid kan creëeren. Dank!

  11 april staat voor mij een belangrijke “connection” afspraak gepland, maar een volgend seminar ben ik er graag bij.

  Ik ben trots op je!  • Rani Goederee op 10 maart 2015 om 08:17

   Hai Mirjam, ha, die herken ik ja, me bezig houden met dingen die ik bekend, veilig en nuttig zijn, maar waarmee het echte succes niet behaald gaat worden… dat noemt men ook wel de comfortzone… 🙂 40. Anne Buiskool op 10 maart 2015 om 00:41

  Als een speer…..gefeliciteerd met deze fantastische start! En dank je wel voor je openheid.
  Ik voel me ook nog steeds een jonkie in ondernemersland. De afgelopen jaren hebben me enorm geholpen om die C’s in beeld te krijgen en om een echte ondernemer te worden. Daar heb jij ook aan bijgedragen.

  Completion is mijn grootste uitdaging omdat ik als promotor zoveel ideeen gestalte wil geven. Nu ik gekozen heb en zowel met video’s en een boek schrijven bezig ben gaat het al veel beter. Ouders vinden me… en dat levert ouders op die de overstap van partnerschap naar ouderschap op een mooie manier weten te doen.

  Connections is mijn grootste inspiratie. Dat gaat vanzelf en sinds ik weet dat een team vormen belangrijk is, is dat team nu ook echt aan het ontstaan. “Goedgescheidenouders” krijgen meer, veel meer dan alleen Anne

  Veel plezier de 11e ik zal er niet bij zijn, maar wel aan jou en jullie denken, en…dat van die connections…voel je welkom om me daar over te vragen. Ik help je graag.
  Harte groet Anne  • Rani Goederee op 10 maart 2015 om 08:19

   Hi Anne, dank voor je bijdrage. Mooi wat je zegt, over dat jouw klanten met jouw team méér krijgen dan alleen jij! Mooi inzicht voor me, dank! 41. Brigitte van der Loo op 10 maart 2015 om 09:17

  Hey Rani, wat ben je goed bezig! Mooi hoor. En een goed blog, zet me wel aan het denken.
  Clarity is zeker een van mijn uitdagingen. Want maar al te vaak monden al die mogelijkheden uit in een ander C, van Chaos :). Dan schiet ik alle kanten uit, waar nog -gek genoeg- wat uitkomt ook, maar het zou wel stukken beter kunnen. Hoewel ik wel van een beetje chaos hou, geControleerd, dat dan weer wel…
  Superveel succes, Rani!!!
  Dikke knuffel  • Rani Goederee op 10 maart 2015 om 09:31

   Hi Brigitte, wat blijken er ineens veel relevante C’s te zijn… Die van Chaos is er één om – wat mij betreft – zo snel mogelijk afscheid van te nemen, want het helpt niet om voortgang te boeken! 42. Evelien Bos op 10 maart 2015 om 09:41

  Hoi Rani, gefeliciteerd met je blog en de nieuwe stap in je carrière!

  Eigenlijk ligt bij mij een uitdaging bij alle 7 C’s. Ik ga ze inderdaad als een soort checklist gebruiken en regelmatig kijken waar ik sta in het proces.

  Het fijne van deze blog vind ik het ‘feest van herkenning’, weten dat je niet de enige bent die met deze uitdagingen worstelt. Dank jullie wel daarvoor!

  Graag ben ik er 11 april bij!  • Rani Goederee op 10 maart 2015 om 09:45

   Hallo Evelien, dank voor je bijdrage. Hou ons op de hoogte hoe het gaat met het werken met de C’s als checklist. 43. Ank Westdorp op 10 maart 2015 om 10:14

  Hi Rani !

  Wat een power! Wat een COMMITMENT!! Om jaloers op te zijn! Geweldig wat jij in een paar maanden neerzet. Dat is voor mij een item….me niet af laten leiden en er helemaal voor gaan en afmaken, COMPLETION. Ik ben heel benieuwd naar je eerste training en voel me zeer vereerd daar bij te mogen zijn! CARE vind ik helemaal jouw C, jouw kracht, CELEBRATE!!

  HARTelijke groet Ank  • Rani Goederee op 10 maart 2015 om 10:17

   Dank je, Ank, voor je enthousiasme! En voor jouw bijdrage de afgelopen maanden! Tot snel. 44. Renia Mers op 11 maart 2015 om 07:54

  Hi Rani,

  Gefeliciteerd en wat een inspirerende blog.
  Mijn uitdagingen zijn Care en Completion. Ik wil leven vanuit overvloed en afmaken waar ik aan begonnen ben. Allebei een vorm van angst dus.
  Change is waar ik voor ga.  • Rani Goederee op 11 maart 2015 om 08:21

   Hai Renia, dank voor jouw bijdrage! 45. Myra de Wildt op 11 maart 2015 om 09:36

  Hey lieve Rani,

  Gefeliciteerd!!! Ik ben echt super trots op je en heel blij voor je dat je deze stap hebt genomen! En wat een mooi blog heb je geschreven!

  Mijn grootste inspiratie is natuurlijk mijn kleine meisje. Daarnaast zijn ook de duizenden alleenstaande moeders en alleenstaande zwangere vrouwen die het helemaal alleen doen mijn inspiratie. Voor hun doe ik het ook, want ik wil dat geen enkele alleenstaande moeder of zwangere vrouw er nog alleen voor staat!

  Mijn grootste uitdaging is om alles wat ik wil doen in 1 dag te proppen. Zorgen voor m’n meisje, werken aan mijn nieuwe bedrijf, een tweede bedrijf opzetten, een boek schrijven en daarnaast nog mijn sociale leven. Ik ben super gemotiveerd, dus het komt helemaal goed (en ik ben mega positief 🙂 maar een uitdaging is het wel.

  Super veel succes Rani!

  Liefs Myra  • Rani Goederee op 11 maart 2015 om 09:43

   Ha Myra, dank voor je enthousiaste reactie! Zo te lezen zit het met jouw commitment wel goed, op naar een prachtige toekomst! 46. Annemieke Tissink op 11 maart 2015 om 13:19

  Hallo Rani,

  Wat een waardevolle blog! Voor mij is de C van Clarity een hele belangrijke. Zonder die Clarity voel ik me een beetje als een kip zonder kop. Gelukkkig ben ik hier nu hard mee bezig. Ook de Courage moet ik af en toe een beetje naar boven halen, maar door in actie te komen ga ik hier meestal snel doorgaan. Veel succes en gefeliciteerd met deze prachtige hoeveelheid comments!

  Hartelijke groet,
  Annemieke Tissink  • Rani Goederee op 11 maart 2015 om 13:51

   Hi Annemieke, dank voor jouw inzichten! Mooi, die connectie tussen in actie komen en blijven en daar moed uit putten. Dat ervaar ik ook zo! Oftewel, bezig blijven! 47. Monique Blok-Wildschut op 11 maart 2015 om 18:04

  Hallo Rani,

  Wat mooi helder en positief verwoord!
  Volgende keer moet je ‘geef je reactie’ maar boven aan zetten, ik moest 92 mensen naar beneden scrollen haha 😉

  Mij inspireert Connections en Clarity het meest. Ik weet best wel veel connecties maar om ze te benaderen…. En clarity heb ik ook wel, maar hinkepink nog een beetje op twee doelgroepen. Totaal verschillend. De ene bekend en werk ik jaren mee en heb ik nu nodig om geld te blijven verdienen. De andere moet helemaal van begin af aan opgezet worden en kost dus nog even tijd. Mmmm.

  Dank je wel voor je duidelijkheid!  • Rani Goederee op 11 maart 2015 om 18:43

   Hai Monique, dank je wel dat je door 92 comments heen hebt gescrold om jouw bijdrage te leveren :-). Hopelijk hebben de reacties van anderen je ook kunnen inspireren! Tsja, ik geloof dat de C van Choose ook behoorlijk belangrijk is… 48. Frieda Verhage op 12 maart 2015 om 20:03

  Mooi gekozen Rani, je missie om een einde te maken aan de negativiteit in de wereld, positiviteit werkt!!
  Mijn uitdaging is de C van change, ik ben bezig om oude gewoontes af te leren en iets nieuws aan te leren, en je schreef het al, dat werkt het beste in kleine stapjes.
  Em mijn inspiratie is de C van Celebration, om mezelf te motiveren, stimuleren en inspireren maak ik mijn doelstellingen niet meer SMART maar FUZZY
  Feestelijk
  Uitdagend
  Zuiver
  Zinnelijk
  Yes (ik heb er zin in)

  11 april kan ik helaas niet, ik geef dan zelf een training.
  Heel veel positiviteit gewenst.  • Rani Goederee op 12 maart 2015 om 20:07

   Dankjewel, Frieda, voor jouw bijdrage! Leuk, die FUZZY doelstellingen! 49. Ruud Overstegen op 12 maart 2015 om 22:48

  Hoi Rani,
  Jouw bevlogenheid en uitstraling heb ik enorm gevonden toen ik in 2011 een Business Bootcamp mocht bijwonen. Het werkte aanstekelijk.
  Ik blijf je volgen. Jammer dat ik op die dag zelf en workshop geef.
  Mijn C is die van coaching. Ik maak mensen graag bewust dat stress en belemmerende emoties ziektes kunnen veroorzaken.  • Rani Goederee op 12 maart 2015 om 22:58

   Dank voor je compliment, Ruud, en succes met je workshop! 50. Stef de Beurs op 13 maart 2015 om 11:49

  Hi Rani,
  Mijn C betreft in eerste instantie mijn Compliment voor je geweldige Blog.
  De C uit je Blog gaat voor mij uit naar Care, komt ook dicht in de buurt van complimenten en waardering voor wat mooi en positief is aan mensen en alles wat te waarderen valt.
  Ik geloof dat de wereld er mooier van wordt met meer waardering en complimenten en dat is ook ’n belangrijke peiler in mijn werk met en voor mensen.
  Hoewel ik er niet bij zal zijn de 11e, wens ik je precies al die mensen dáár én op je pad, die bij jou passen. En daar heb ik alle vertrouwen in.
  Veel succes én plezier!!!
  Big Hug,
  Stef  • Rani Goederee op 13 maart 2015 om 12:30

   Hi Stef, mooi, jouw aanvulling op de C van Care, ik ben het er helemaal mee eens dat complimenten en waardering veel vaker mogen worden gegeven! 51. Willy Valk op 13 maart 2015 om 13:24

  Hi Rani,
  Gefeliciteerd met deze stap en complimenten voor een prachtig blog en fijne tekst.

  Ik kies voor de C van Contact. Contact omdat dat hetgeen is waar we mijn inziens meer van nodig hebben. Echt in contact zijn met jezelf, je pad. En in contact zijn met anderen door naar ze te luisteren en te helpen. Daarom vind ik het ook zo mooi om met social media bezig te zijn als bedrijf en vrouwelijke ondernemers leren in contact te komen met hun doelgroep.

  Ik wens je alle succes, hartelijke groet,
  Willy  • Rani Goederee op 13 maart 2015 om 13:34

   Hi Willy, fijn om jouw bijdrage te ontvangen aan dit blog, da’s ook contact! 52. Petra Lanphen op 13 maart 2015 om 23:26

  Lieve Rani, Bedankt voor je inspirerende verhaal!
  Mijn uitdagende C is completion: ideeën genoeg maar uitdaging hoe te realiseren.
  Mijn gekoesterde C: celebration. De verleiding is soms snel weer door te rennen. Celebration brengt juist de kans om te delen en te genieten.  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 08:55

   Hai Petra, herkenbaar dat ‘doorrennen’! Een moment van Celebration geeft meer kracht en betekenis aan wat je hebt bereikt, dus dat moeten we ons steeds maar weer aan herinneren! 53. Winnie Hofland op 14 maart 2015 om 07:43

  Top Rani, heel veel plezier en succes…geniet van de achtbaanrit in deze drukke periode van starten!
  Ik ga mijn best doen er bij te zijn op 11 april!! xx  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 08:55

   Hi Winnie, wat leuk om van je te horen en de Connection weer te ervaren! Ik kijk er naar uit je weer te zien. 54. Sandra Jacobs op 14 maart 2015 om 07:57

  Hi Rani,

  Gefeliciteerd met uitslaan van jouw vleugels én met alle reacties. 🙂

  Voor mijj is ‘care’ een kernwaarrde in wat ik doe en waar ik sta. Care voor een mooiere wereld met encouraged people, die commitment hebben met wie ze zijn en wat ze doen en clarity in waar ze naar op weg zijn.

  Nog een mooie ‘C’ is die van ‘keep my cool’, want ik weet dat het goed komt, omdat het eigenlijk allemaal al gewoon goed is.

  Alvast veel succes en ik probeer er bij te zijn 11 april!

  Hartelijke groet,
  Sandra  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 08:57

   Hai Sandra, leuk ‘keep my cool’, je hebt gelijk, alles is al goed en we mogen een heel stuk minder twijfelen! 55. Anita Kornman op 14 maart 2015 om 09:31

  Lieve Rani,

  Van harte gefeliciteerd met jouw besluit. En gelijk met een geweldige blog. Super!! Het positieve in jouw doel spreekt mij enorm aan. Voor mij is de clarity de moeilijkste c. Ik heb gekozen maar blijf twijfelen of ik wel de juiste persoon ben … en of ik wel de juiste keuze heb gemaakt. De keuze voor mijn eigen business staat vast maar nu nog de zekerheid in mij.

  Ik wens je heel veel succes en vooral zeer positieve resultaten.

  Hartelijke groet,
  Anita Kornman  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 09:00

   Hai Anita, dank voor je complimenten! Ik wens je heel veel helderheid en zekerheid in jou om met volle overtuiging jouw business te kunnen laten groeien! 56. Wim Bakker op 14 maart 2015 om 09:38

  Gooooodmorning Rani, (FFI nov’14)

  Allereerst gefeliciteerd met de opstart van je eigen bedrijf en uiteraard heel veel succes gewenst.

  In alle C’s zie ik wel iets, maar Completion zal het voor de meeste ondernemer toch vaak zijn, we kennen het maar al te goed….implementeren en doorzetten en als ik het stukje van jou erbij lees moet ik aan een nummer “Missionary Man” van de Eurithmics denken …. “And if I had a dollar bill….For all the things I’ve done. There’d be a mountain of money ..Piled up to my chin…”
  -> https://www.youtube.com/watch?v=0-Q3cp3cp88 . In dit geval uiteraard gaat het over de Missionary Woman, maar dat had je waarschijnlijk al door.

  Overal zou ik voor de C van Compassion gaan. Het grote overkoepelende en de drijvende kracht, wat ook gelijk inhoud aan het geheel geeft. De C van Confidence sluit aan op Courage en kan zowel op het moment zelf zeer nodig zijn, maar ook als een resultaat er uit komen.

  Nogmaals heel veel succes en ik ben er graag bij op 11 april.
  Wim  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 09:02

   Hai Wim, mooie aanvullende C’s! In de afgelopen weken zijn er nog vele waardevolle C’s tevoorschijn gekomen, dus daar zal ik de komende tijd ook nog eens mijn licht op laten schijnen. 57. Elena Plotnikova op 14 maart 2015 om 15:58

  7 C’s is just a start… I wish you Creativity and Continuity, Rani!
  And focus on Cooperation instead of Competition ;-))))))  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 09:04

   Dankjewel, Elena, mooie C’s ter aanvulling! 58. Johanna Glas op 14 maart 2015 om 17:57

  He Rani, wat fijn dat je het lef (the courage) hebt gevonden om je vleugels uit te slaan. Gefeliciteerd!
  Toen ik dit artikel ging lezen was is er zeker van dat één van je c’s creativiteit zou zijn. Dat is in ieder geval de belangrijkste voor mij omdat ik mij met mijn DuizendDoDo’s richt op kunstenaars en creatieve makers. Een heel speciale en uitdagende doelgroep die heel goed bij me past. Op welke doelgroep ga jij je richten?  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 09:06

   Hi Johanna, mijn favoriete mensen om mee te werken zijn drukke professionals die succesvol willen zijn in werk én daarbuiten. Trouwens, creativiteit is zeker een belangrijk element, die komt ook zeker nog een keer aan bod! 59. Eddy de Jong op 15 maart 2015 om 07:14

  Rani, wau ! I only have one Constructive Conclusion to Complete your guts to do to this to a 10 !!

  You have the power to grow above your own limited believes…..:-)
  I love to be there on the 11th of april.  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 09:07

   Hi Eddy, dank voor je enthousiaste reactie :-), ik hoop je dan te zien! 60. MarY Avila op 15 maart 2015 om 09:09

  Geweldig en heel erg inspirerend. Veel succes met jouw nieuwe project . Ik zou graag 11 april aanwezig willen zijn. 61. Anita Brinkman op 15 maart 2015 om 09:41

  Gefeliciteerd Rani
  Moet een heerlijk gevoel geven.
  Ik heb moeite met alle C’s op zijn tijd, maar ik zou zeggen dat Connections het lastigste is. Ik durf al wel te vragen maar kan het niet altijd goed verwoorden en de follow up is slordig. Dat intrigeert me wel moet ik zeggen.
  Veel succes verder ♡ Anita  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 09:09

   Dank je wel, Anita, voor je reactie. Wat je zegt over slordig follow-up herken ik wel, het vraagt een flinke dosis inzet en doorzettingsvermogen om het potentieel van je connections te benutten. Belangrijk! 62. Baudy Wiechers op 15 maart 2015 om 19:23

  Voor mij begint alles met Creatie. Er is niets en het wordt iets!

  Mooie stappen Rani, ik kijk uit naar komend weekend waar ik je in actie zal zien (verwacht ik).
  Heel veel succes!  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 09:10

   Hi Baudy, ja, da’s eigenlijk de kern van het ondernemerschap, dat er eerst niets is en daarna wél… :-). Voor mij is dat een mooie uitdaging!
   En ja, tot komend weekend! 63. Renée Daniëls op 15 maart 2015 om 20:14

  Gefeliciteerd met je vleugels! 🙂

  Mijn grootste valkuil blijft toch wel ‘completion’.
  Mooie tip die je aan Coen hebt gegeven: ik merk dat mijn Mastermind Groep me goed op m’n pad houdt.  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 09:11

   Hi Renée, mooi om te lezen dat je Mastermind groep je helpt om op koers te blijven. Zouden we allemaal moet doen! 64. Robert van der Ham op 15 maart 2015 om 20:16

  Hmmmm connection… Ik merk dat in het landschap waarin ik leef veelal 2 dimensies kent, denken en doen, en voor mij is er een verrijking in mijn leven gekomen met de medemens door eerst te verbinden en dan denken en doen…. Dank je om ruimte te maken om dit te mogen delen ❤️  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 09:12

   Hi Robert, graag gedaan en dank voor jouw bijdrage! 65. Anouk Smit op 15 maart 2015 om 20:49

  Proficiat Rani! Heel veel succes met je nieuwe bedrijf.
  Gaat je zeker lukken!
  Alle c’s komen bekend voor, omdat ik ook net aan het starten ben.
  De c van commitment vind ik de grootste uitdaging. ik heb de neiging om te vluchten als het lastiger is dan gedacht, of als het even tegen zit. Dan denk ik direct: dit is toch niet de bedoeling van het leven, dat je zoveel stress krijgt….daar worstel ik wel mee.
  Gelukkig komen er dan ook weer tijden dat je gelukkige klanten hebt, dan gaat het beter. Tot nu toe gaan de emoties op en neer…dus commitment gevraagd!  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 09:15

   Herkenbaar Anouk, commitment kom je eigenlijk pas tegen als je obstakels tegenkomt. Dan mag je bewijzen dat je commitment iets waard is. Wat ik vaak doe als ik het gevoel heb te worden tegengewerkt, is mezelf voorhouden ‘Dit is gewoon een test om te laten zien dat ik het écht wil. Nou, ik zal eens laten zien dat ik het echt wil! Kom maar op!’ En dan wordt het een soort spel en daardoor een stuk minder zwaar. Succes! 66. Eline Zeelenberg op 15 maart 2015 om 23:30

  Ha Rani, wat een heerlijk herkenbaar blog om te lezen.
  Ik bevind me op dit moment midden in change: sinds 9 maanden mama van een prachtige zoon en na een half jaar fulltime mama weer begonnen met werken in een nieuwe praktijkruimte aan huis.
  Clarity is hierin mijn grootste uitdaging: op een nieuwe plek mijn praktijk bekendheid geven en tegelijk alle ballen van mijn verschillende rollen hoog houden. Het komt voort uit een gevoel diep van binnen maar hoe het er precies uit gaat zien weet ik nog niet. Stap voor stap probeer ik hier mijn weg in te vinden, maar soms vliegt de twijfel me naar de keel en moet ik heel bewust even ademhalen en mezelf toespreken dat het allemaal goed komt.  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 09:17

   Hi Eline, spannend he, om helderheid te behouden in de chaos. Af en toe even een stap eruit zetten om de boel te overzien, adem in adem uit, en er weer vol tegenaan! 67. Elske van de Fliert op 16 maart 2015 om 09:18

  Mooi blog dit!

  Ik heb het meeste last met Clarity. Niet zozeer om de keuze te maken als ik weet dat ik een keuze moet maken, maar ik heb nog al eens het gevoel: tsja, wat is mijn doel eigenlijk? Natuurlijk heb ik die voor mijn business. Maar dat is echt iets waar ik voor moet gaan zitten, niet iets dat zomaar komt.
  Ik hoorde vanochtend iemand zeggen: we maakten een lijstje met 100 dingen die we voor onze dood willen bereiken. Ik dacht: 100!! Ik weet niet eens of ik tot de 10 zou komen.  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 09:21

   Hai Elske, wat mij al helpt is om aan het begin van elke dag te bedenken en visualiseren wat ik van die dag verwacht, wat ik prioriteit wil geven die dag. Dat geeft al richting aan mijn dag en uiteindelijk dus aan mijn leven! Succes!   • Elske van de Fliert op 17 maart 2015 om 08:12

    Dag Rani,

    Dank voor je tip. De grap is: elke dag doe ik dit wel en inderdaad, geef ik richting aan mijn dag. Maar ik wil altijd meer-meer-meer 😉 dus gelijk richting geven aan mijn hele leven, alles in 1x… Heeft me aan het denken gezet, dat ik kleine stappen moet nemen en vooral de goede kant uit moet bewegen. Die goede kant kan ik gewoon kiezen. Tnx. 68. Ellen van der Hall op 16 maart 2015 om 10:14

  Rani, wat mooi en duidelijk is je blog! Op zich al inspirerend.
  Het herschrijven komt mij heel bekend voor. Clarity zorgt voor mij dat elke keer als ik geblokkeerd raak (tenminste dat voelt soms zo) ik opnieuw terug ga naar de basis om helder te krijgen wat is het precies dat ik wil.
  Ik ben benieuwd naar je nieuwe ontwikkelingen!
  Ellen  • Rani Goederee op 16 maart 2015 om 10:18

   Dank, Ellen! Wat mij heel erg hielp om meer helderheid te krijgen… feedback van anderen! Dat hielp echt om de puntjes op de i te zetten! 69. Sanne Vos op 18 maart 2015 om 21:59

  Hoi Rani,
  Goed bezig jij!
  Voor mij is de C van CARE het meest inspirerend. Care zowel voor de ander als voor mezelf. Zodat we met zijn allen onszelf en elkaar niet voorbijrennen. Care zodat de balans goed blijft, dat we genoeg rust brengen in ons drukke bestaan. Zodat we aandachtig kunnen zijn en kunnen genieten bij alles wat we doen, omdat als wij goed voor onszelf en elkaar zorgen, het universum daar als vanzelf aan bijdraagt.
  xS  • Rani Goederee op 19 maart 2015 om 15:04

   Mooi, Sanne, en helemaal mee eens! Een beetje meer aandacht en zorg geeft veel moois aan de wereld! 70. Francia Agterhof op 19 maart 2015 om 11:07

  Hoi Rani, wat een mooie start en wat fijn dat ik ook weer zo met je mee kan leren! En ik vind het echt geweldig dat je op iedereen reageert!
  Ik heb moeite met het evenwicht tussen Commitment en Clarity. Ik commit me aan iets en dan weet ik niet meer van stoppen. Ik heb wel gemerkt dat ik ook wel te vroeg (na een keer) stop of ik ga maar door op dezelfde manier. Dan vind ik het moeilijk om Clarity te hebben. Wat precies op dat moment dan de volgende stap is. Dus nog genoeg te leren!  • Rani Goederee op 19 maart 2015 om 15:00

   Hai Francia, het lijkt erop alsof je af en toe eens het hoofd boven water uit moet steken om te zien waar je ook weer heen ging… zodat je de beste volgende stap kunt bepalen en zetten. Succes! 71. Esther Groenewegen op 19 maart 2015 om 11:22

  Hoi Rani,
  Gefeliciteerd met je nieuwe ‘baby’!
  De C van completion is voor mij een lastige.
  De C van clarity is ook een lastige voor mij.
  Maar ik heb ook geleerd om gewoon door te gaan en uiteindelijk komen er dingen op je pad en gaan er dingen ontstaan.. je moet soms geduld hebben en dit vind ik nou ook weer moeilijk. Nu is mijn geduld toch beloond en heb ik gisteren mijn eerste lezing over hechtingsproblemen mogen geven op een eendaags podium. Voor mij kwamen er toen allerlei dingen samen en hopelijk voor mij een nieuwe richting, dus meer clearity en direction.
  Heel veel succes met jouw nieuwe bedrijf!  • Rani Goederee op 19 maart 2015 om 15:02

   Hoi Esther, en jij gefeliciteerd met je lezing, mooie mijlpaal! Ja, soms helpt het om maar gewoon dingen te gaan doen en de helderheid daardoor te laten ontstaan. 72. Peter van der Vlies op 19 maart 2015 om 16:25

  Hallo Rani,

  Gefeliciteerd met de start van je eigen bedrijf en met dit, nu al drukke, blog.

  Mijn grootste uitdaging op dit moment is de C van Clarity. Helderheid over de richting van mijn bedrijf. Je geeft in je blog aan dat je niet alles hoeft te weten en te kunnen alvorens aan de slag te gaan. Ik ben dat met je eens en heb daar ook naar gehandeld de afgelopen jaren. Dat heeft geholpen om zaken meer helder te krijgen, maar het ontbreken van echte helderheid over mijn doelen trekt op termijn wel een wissel op motivatie en uiteindelijk op (groter) succes..

  De C van Completion verdient bij mij ook aandacht. Niet zo zeer dat ik zaken niet afmaak, daar ben ik best goed in, maar ergens tussen het enthousiaste begin en de Completion wil nog wel eens de vertraging er in schieten en laat de Completion te lang op zich wachten. Een goede tip die ik van dit blog meeneem is om grote taken wat meer op te splitsen en (deel)resultaten te vieren.

  Succes Rani en tot gauw.  • Rani Goederee op 19 maart 2015 om 16:29

   Hoi Peter, wie weet helpt vaker resultaten vieren ook wel om de motivatie hoog te houden en je lange-termijn-vise helder te krijgen. Ik kan me voorstellen dat dat helpt! 73. Japke Dogger-Englebert op 19 maart 2015 om 17:43

  Hoi Rani,
  Allereerst gefeliciteerd met je stap en je ontzettend mooie intenties. Bij mij is het completion en clarity. Ideeën zat maar welke is het waard om af te maken. Het is wel steeds helderder. En ik ben al zeer blij met de moed om de sprong te wagen en een aantal zaken gewoon te doen. En met positiviteit kom je veel verder dan de negativiteit dus ik ben al zeer dankbaar voor de resultaten tot nu toe. Ik geef om wat ik doe en de mensen waarmee ik werk dus care is een hele belangrijke.
  Tot ziens, Harte groet
  Japke  • Rani Goederee op 19 maart 2015 om 18:19

   Hoi Japke, mooi dat je zegt dankbaar te zijn voor je resultaten tot nu toe, da’s een mooi startpunt voor je volgende stappen! 74. Roos Toussaint op 19 maart 2015 om 21:56

  Hallo Rani,
  Wat een mooi en eerlijk blog, wat ben ik dankbaar om je te hebben leren kennen via Open Circles en wat moedig en krachtig om op eigen benen verder te gaan.
  Ik voel me verbonden met al de “C”‘s, elke dag weer een stap verder naar het uiteindelijke doel van de “C”‘s. Soms frusterend, soms in de wolken van een behaald doel of succes. Ik voel me gezegend dat mijn dochter in mijn leven is, zij is het die mij in de richting heeft “geduwd” waar ik nu naar toe ga. Zij is mijn grootste drijfveer:)  • Rani Goederee op 19 maart 2015 om 22:14

   Hoi Roos, dank voor jouw bijdrage aan dit blog. Mooie drijfveer! Veel succes! 75. Ede Bunk op 20 maart 2015 om 00:02

  Mijn grootste uitdaging is het starten, in beweging komen, niet alles door moeten denken. Het begint niet met een ‘c’ maar vormt wel een drempel, die ik zelf veroorzaak.
  Connecties zijn ook een uitdaging voor mij. Vragen stellen , om hulp vragen…. het lijkt alsof ik alles zelf wil oplossen. Grote onzin. Maar in praktijk neig ik er wel naar. Dit is een spier , die ik nog goed moet trainen.  • Rani Goederee op 20 maart 2015 om 08:47

   Hi Ede, goed dat je betrokken bent in de Facebook groep van Aramik, brengt nieuwe connecties en gelegenheid om om hulp te vragen. Succes! 76. Chantal Hoevers Prins op 22 maart 2015 om 22:16

  Congrats Rani!
  Met je nieuwe start en je fantastische blog.
  Zo herkenbaar…. als ik voor al mijn half uitgewerkte ideeën 100,- zou krijgen dan was ik ook rijk. En dat heeft voor een deel te maken met het Commitment dat ik er niet verder mee kom en voor een deel dat ik alweer wat nieuws bedacht heb wat misschien nog wel weer beter zal zijn. Natuurlijk besef ik me wel heel goed dat ik 1 ding uit moet werken… Daar werk ik zeker aan!
  En dan die planning…. doordat ik het steeds drukker krijg begin ik steeds vaker vast te lopen in de planning/tijd
  Ik zeg altijd: Ik heb teveel creativiteit maar veel te weinig creativiTIJD

  Dus mijn grootste uitdagingen zijn Completion in combi met Commitment.
  Heel veel succes met de voorbereidingen van je seminar/training. Ik had er heel graag bij geweest maar ben verhinderd.

  Veel groeten uit het mooie Sneek

  Chantal Hoevers Prins  • Rani Goederee op 23 maart 2015 om 09:29

   Hi Chantal, het lijkt erop alsof voor jou de C van choice misschien wel het belangrijkst is! Succes! 77. Marjolein Kalter op 23 maart 2015 om 17:53

  Hai Rani,
  Gefelicteerd met deze eerste blog!
  Top!
  Commitment is voor mij een uitdagende.
  En…. er is wat bij gekomen toen ik vorige week las dat de herkomst van het woord betekent: het huidige (oude) en het nieuwe (nog niet gemanifesteerde) bij elkaar in het midden brengen.

  Daarmee verandert de normatieve sfeer rondom commitment in een waarde

  Grootse groet,
  Marjolein  • Rani Goederee op 24 maart 2015 om 11:35

   Hai Marjolein, dank voor je comment! Interessante definitie… Mijn volgende blog is aan deze C van Commitment gewijd, dus we hebben het er nog over! Succes! 78. Laura Bouwmeester op 24 maart 2015 om 12:08

  Dag Rani,

  Na een geweldig Excellent Health weekend nu ook jouw prachtige blogpost, cadeau op cadeau, dank je!

  Mijn C is Completion.
  Niet allerlei snelle ideeën, maar afmaken waar je aan begonnen bent. Uiteindelijk geeft dat het beste resultaat en de meeste voldoening, maar de verleidingen zijn soms zo groot….  • Rani Goederee op 24 maart 2015 om 12:13

   Hai Laura, dank voor je berichtje! Verleidingen weerstaan is zeker één van de grootste uitdagingen van deze tijd. Er is zoveel te doen! Een flinke dosis doorzettingsvermogen is dan zeker nodig… 79. Erika Lunsche op 24 maart 2015 om 13:39

  Mijn uitdaging is completen. Ik begin aan heel veel dingen, maar afmaken? Ho maar, dan heb ik allang mijn interesse verloren in het onderwerp.
  Alhoewel… mijn boek is toch maar mooi af!  • Rani Goederee op 24 maart 2015 om 13:49

   Hai Erika, aha, dus toch! :-). Gefeliciteerd met het afmaken van je boek! Waar gaat je boek over? Succes!   • Erika Lunsche op 24 maart 2015 om 15:06

    Mijn boek gaat eigenlijk over commitment, change en connection. In mijn geval voor HR-professionals die moeite hebben met strategisch adviseren aan managers. De titel van het boek is: Je moet gewoon van ze houden! 80. Ingrid Verbeek op 24 maart 2015 om 16:01

  Hoi Rani,

  Gefeliciteerd met deze mooie blog!
  De C’s die voor mij een uitdaging zijn zijn Clarity en Celebration.
  Clarity omdat ik eigenlijk eerst alles zeker wil weten. Of in ieder geval alle keuzes goed in beeld wil hebben voordat ik een stap zet. En zeker iets ten uitvoer brengt als ik zeker weet dat mijn idee een goed idee is. Terwijl ik heel goed weet dat de clarity pas komt als ik die eerste stap zet.

  Celebration… das een hele lastige. Het vieren, en trots zijn op een prestatie dat schiet er bij mij heel vaak bij in. Omdat ik de dingen niet als een accomplishment zie, maar meer als een onderdeel van een groter iets. En dan dus al snel weer bezig ben met de volgende stap/project/nieuw iets.

  Mooi om te zien hoe je de stappen zet, ondanks dat je nog niet helemaal weet waar het heen gaat en in welke vorm. Heel mooi om dat van dichtbij mee te maken.

  Thank you for being a true inspiration!

  Hugs, Ingrid  • Rani Goederee op 24 maart 2015 om 18:17

   Ha Ingrid, thanks voor jouw bijdrage aan dit blog. We gaan gewoon ontzettend oefenen, dat vieren, wat dacht je van 11 april 🙂 ? 81. Francisca Borsboom op 25 maart 2015 om 10:11

  Mooie inspirerend blog. Herkenbaar, lef, voorbeeld en je openheid. Inspirerend…..
  Heel veel succes. 82. May Schellekens op 26 maart 2015 om 15:50

  Dag Rani,

  Ik heb mijn doelgroep heel specifiek gezet, dit vooral ook dank zij de trainingen van OCA.
  Ik heb het een beetje onderschat, waardoor ik soms het gevoel heb, gaat dit wel echt lukken.
  Als ik een jaar terugkijk dan weet ik dat er al heel wat is gebeurd, maar soms ben ik zo ongeduldig.
  Mijn bekendbaarheid zou veel sneller mogen gaan, en daar heb ik het moeilijk mee, geduld? Maar ook niet teveel? 83. Sabine Schalkwijk op 31 maart 2015 om 11:29

  Gefeliciteerd met deze stap, Rani! Een nieuwe vorm, een nieuwe jas met een stevige inhoud en basis! Nou, dat zit wel goed!

  Prachtig die 7 C’s!

  Voor mij is de ene meer aanwezig dan de andere. Ik mis een stuk Clarity (daar wordt aangewerkt) terwijl voor mij Connection een sleutelwoord is. Mijn bedrijf heet niet voor niks: Contecta.

  Heel veel succes  • Rani Goederee op 31 maart 2015 om 11:36

   Hai Sabine, dank voor jouw comment. Mooi om connecties als basiselement te hebben in je business! 84. Judith Kamerman op 15 april 2015 om 06:56

  Wat een leuke blog! Ik begrijp dat dit pas jouw eerste blog was? Goed!
  Ik heb elke dag wel een idee voor een blog en ik heb nog steeds geen echte blog geschreven. Voor mij geldt echt dat Completion een struikelblok is, ik heb altijd zoveel leuke ideeën! De één verdringt de ander en voordat ik het weet is er weer een week voorbij!
  Maar ik moet zeggen dat ik de systemen ook nog niet echt begrijp.
  En dat mijn gezondheid een klein beetje te wensen overlaat. En daar ging je video over. Over balans. Mooi!
  Ik ben heel erg geïnteresseerd in je werkwijze en kom zeker een keer naar een seminar, groet van Judith 85. Estée Makampo op 25 april 2015 om 00:09

  Hoi Rani,
  Change en het gestaag maken van kleine stappen is voor mij mijn allergrootste uitdaging. Dit vol te houden leidt denk ik tot succes. Wat denk jij? Ik ben heel blij dat je op mijn pad bent gekomen en wil je bedanken voor de prachtige informatie en wil je bedanken voor het feit dat je dit zo met zoveel mensen deelt!! Heel leerzaam! Groetjes, Estee 86. Anja Leinders op 28 april 2015 om 10:47

  Gefeliciteerd met deze nieuwe stap! Goed dat je zelf je vleugels uitspreidt om je eigen vlucht te vliegen.

  Ik ga voor de Completion. Als Brenda Bruis is het heel gemakkelijk voor mij om nieuwe ideeën te genereren en nieuwe dingen op starten. Maar het allemaal tot een goed einde brengen is vaak lastiger…